Veel gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de aankoop van een boomstamtafel: Wat gaat het ongeveer kosten? Welke afmetingen zijn er beschikbaar? Enzovoort. Daar willen we op ingaan.

1. Hebben de bladen een behandeling nodig?

Sommige bladen zijn al behandeld en andere nog niet. Bij onbewerkte bladen kunnen wij deze voor u behandelen. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor olie of een laklaag. Deze keuze heeft invloed op de bescherming en uitstraling van het blad. Bekijk de pagina over afwerkingen voor meer informatie.

2. Wat kost een boomstamblad?

De prijzen variëren tussen de €1000 en €3000. De precieze prijs is afhankelijk van de houtsoort, afmetingen en afwerking. Bekijk alle bladen op de pagina met ons actuele aanbod. Deze prijsopgave is exclusief bezorging, montage of een behandeling (mocht het betreffende blad dit nog nodig hebben). 

3. Welke afmetingen zijn er beschikbaar?

De bladen zijn 250 tot 300cm lang. 70 tot 120cm breed en 4 tot 10cm dik. Niet afgewerkte bladen kunnen gezaagd worden naar een (lengte)afmeting naar keuze. Bij reeds afgewerkte bladen is dit niet mogelijk. Bekijk de precieze afmetingen op de pagina met ons actuele aanbod.

4. Zit er nog werking in het blad? Met andere woorden: kan het nog buigen of scheuren?

Hout is een natuurproduct dat leeft. Elke vorm van werking uitsluiten is lastig, maar er zijn manieren om dat tot een minimum te beperken. Belangrijke factoren zijn het vochtpercentage en de dikte van het blad. De bladen zijn oven gedroogd wat zorgt voor een zeer laag vochtpercentage en dus minimale werking. Ook zijn de bladen dik genoeg om werking te minimaliseren. U zult dus geen tot zeer weinig last hebben van werking.

5. Bezorgen jullie de bladen?

Ja dat is mogelijk. We kunnen tafelbladen en onderstellen bezorgen en monteren.

6. Hoe moet ik mijn boomstamblad onderhouden?

Het gepaste onderhoud is afhankelijk van de afwerking van het blad. De ene afwerking heeft meer onderhoud nodig dan de ander. Afhankelijk van uw keuze kunnen wij hierover adviseren.

7. Kan ik alleen een onderstel kopen?

Ja dat kan. Bladen en onderstellen zijn ook los verkrijgbaar. We bieden vier soorten onderstellen aan. Deze staan op de homepage.

Nog vragen? Neem contact op!  

Contact

4 + 7 =

Email

info@houtbewerkingrido.nl

SHOWROOM (open op afspraak)

Industrieweg 17B,
2254 AE Voorschoten
 

Telefoon

06-36489896

OPENINGSTIJDEN

Maandag -Vrijdag:
08.00 -  17.00 uur