Afwerking

Een afwerking voor een boomstamblad is cruciaal. Een blad zonder afwerking is niet beschermd en zal verkleuren, vlekken geven en sneller schade oplopen. Voor onbewerkte bladen geven we een aantal mogelijkheden voor afwerking.

afwerking mogelijkheden

Kiest u voor een onafgewerkt blad? Dan bieden wij vier verschillende mogelijkheden aan voor de afwerking: Een matte afwerking met olie of lak, zijdeglans of hoogglans afwerking. We geven graag uitleg en voorbeelden van deze mogelijkheden. *de glansgraad is op foto’s moeilijk te tonen in verband met lichtinval.

onbewerkt

Een onbewerkt blad heeft een matte uitstraling. Het is het gezaagd en geschuurd, maar niet behandeld.

Mat

Een matte afwerking houd de glansgraad van het originele blad zoals het onbewerkte blad, maar geeft wel bescherming.

Zijdeglans

Een zijdeglans afwerking is niet mat, maar ook niet spiegelend. Het zit er een beetje tussenin. Het blad is glad en glanst een beetje. 

zebranohout

Hoogglans

Een hoogglans afwerking is een afwerking met veel glans. Je herkent het aan het feit dat het spiegelt. Het is vergelijkbaar met autolak.

Mat afwerken

U wilt een blad met een matte afwerking? Dan kiest voor een olie of laklaag. We leggen de belangrijkste verschillen uitOlie is een laag dat in het blad trekt. Lak is een laag die op het blad ligt. Voor lak gebruiken we lak van Skylt en voor olie maken we gebruik van Rubio Monocoat twee componenten olie. Hieronder staat een samenvatting van de voordelen met daaronder extra toelichting.

 

U wilt een blad met een matte afwerking? Dan kiest voor een olie of laklaag. We leggen de belangrijkste verschillen uitOlie is een laag dat in het blad trekt. Lak is een laag die op het blad ligt. Voor lak gebruiken we lak van Skylt en voor olie maken we gebruik van Rubio Monocoat twee componenten olie.

 

De olie die we gebruiken is een twee componentenolie met verharder die zorgt voor een goede bescherming, maar die is niet optimaal. Een olielaag is gevoeliger voor vlekken dan een laklaag. Ook vraagt het meer onderhoud om het blad in originele staat te houden. Dat betekent dat het blad, bij intensief gebruik, jaarlijks of tweejaarlijks opnieuw geschuurd en geolied moet worden. Heeft u meer vragen over olie of lakafwerking? Neem gerust contact op.

 Zijde- of hoogglans afwerken

U wilt een blad met een zijdeglans of hoogglans afwerking? Dan kiest voor een speciale laklaag. Deze laklaag laten we aanbrengen door een spuiterij die hierin gespecialiseerd is. Meerdere spuitlagen zorgen voor een prachtig glad resultaat. Nog vragen? Neem contact op.

 

Contact

7 + 12 =

Email

info@houtbewerkingrido.nl

SHOWROOM (open op afspraak)

Industrieweg 17B,
2254 AE Voorschoten
 

Telefoon

06-36489896

OPENINGSTIJDEN

Maandag -Vrijdag:
08.00 -  17.00 uur